NOTÍCIES

Quina calor! Fica l’aire, si us plau!

Quina calor! Fica l’aire, si us plau!

Refredat al mes de juliol? No pares d’esternudar i et raja el nas tota l’estona? Doncs, no fiquis l’aire acondicionat tan fort!!!

 

Un problema que ens trobem a l’estiu són els bruscos canvis de temperatura en entrar en llocs tancats. Al carrer, a 40ºC i a l’oficina a 20ºC. On va a parar això? Refredat segur.

 

Per suportar les altes temperatures de l’estiu ens podem refrescar a la piscina o a la platja, però, pels que no fan vacances i estan treballant en recintes tancats, es pot controlar amb la climatització.

 

A Lleida aquests contrastes de temperatura són molt accentuats, per tant, la millor solució és disposar d’un bon aire acondicionat i, el més important, saber-lo utilitzar en les condicions més òptimes. Des d’Acromat, empresa multiserveis de Lleida i especialitzada en instal·lacions d’aire acondicionat a Lleida, et donem alguns consells:

 

  • Engegar la màquina d’aire acondicionat només quan sigui necessari. Molts cops, només perque estem al mes de juliol, el primer que fem quan estem a casa o al nostre lloc de treball, és engegar l’aire acondicionat perquè a fóra fa molta calor. És a dir, com una regla de tres: és estiu, fa calor, per tant, hem d’engegar l’aire. NO CAL! T’aconsellem engegar l’aire quan realment dins de l’habitació o l’oficina faci calor. A ple estiu és molt habitual entrar en una botiga i veure a totes les dependentes amb camisa i americana i fins i tot, amb un fulard al coll, i tu com a client, acabes d’entrar del carrer i et geles de fred, clar, al carrer s’està a 35ºC i el lògic és anar amb camiseta i pantaló curt. Potser no cal ser tan exagerats, no? O potser volen que marxem de seguida d’aquella botiga?

 

  • No ficar la temperatura molt baixa. Un cop hem optat per engegar la màquina d’aire acondicionat, el que acostumem a fer és ficar-la entre 18ºC i 20ºC per que refresqui tot l’ambient de seguida. A part que aquesta pràctica afecta negativament al consum d’electricitat (cada grau menys de temperatura augmenta el consum de la factura de la llum en un 8%) és fàcil que agafem un refredat.  Hem de saber també que homes i dones no sentim la temperatura de la mateixa forma. Sempre hi ha algú que té molta calor, fiquem l’aire molt baix, i la resta de persones de la sala, estan gelades de fred. S’ha d’acabar amb aquesta pràctica tan poc saludable.

 

  • Mantenir la temperatura a 24ºC-26ºC. Si deixem l’aire sempre a aquesta temperatura, a part d’assegurar-nos un consum proporcionat d’electricitat, gaudirem d’una climatització idònia per tots els membres de l’oficina o lloc de treball.

 

  • Fer un manteniment preventiu abans de l’estiu. Les màquines d’aire acondicionat, encara que l’hagis comprat l’estiu passat, necessiten un manteniment. Una empresa de climatització a Lleida com Acromat o bé un professional del sector,  et pot ajudar a fer-ho.

 

  • Instal·lar la màquina d’aire on no li toqui el sol. Quan hem de col·locar una màquina d’aire, l’idoni és instal·lar-la en un lloc de l’habitació on no li toqui directament el sol. La calor perjudica el funcionament de la màquina i a més a més, la fa treballar més, o sigui, més consum de la llum.

 

Així doncs, esperem que amb els consells d’Acromat, empresa instal·ladora d’aires acondicionats a Lleida, puguis passar un estiu menys calurós i estalviar en el consum d’electricitat.

 

Demana’ns pressupost per col·locar una màquina d’aire acondicionat aquí.